آموزش جی تی متریکس ‌| قسمت 3 - FCP چیست؟

 

اموزش جی تی متریکس : FP و FCP چیست؟

 
 
 

اولین نمایش محتوا یا FCP  چیست؟

FCP  یکی دیگر از معیارهای سنجش جی‌تی‌متریکس است. زمانی که کاربر می‌خواهد وارد سایتی شود، درخواستی از سوی مرورگر او برای سرور فرستاده می‌شود. در این مرحله، هیچ عنصر یا محتوایی از سایت بارگذاری نشده است. سرور درخواست کاربر را بررسی می‌کند و عناصر و محتوای درخواست شده را ارسال می‌کند.
 
FCP چیست
 
اولین چیزی که معمولا نمایش داده می‌شود، بک‌گراند صفحه است که ممکن است سفید یا هر رنگ دیگری باشد. به این مرحله به اصطلاح First Paint گفته می‌شود.
 
GTmetrix FCP
 
بعد از این مرحله نوبت به نمایش سایر محتواهای صفحه است که به آن First Contentful Paint می‌گویند. در آخر هم صفحه کاملا بارگذاری می‌شود که به آن Fully Load می‌گویند.
 
FCP در جی تی متریکس
 
FCP معیاری است که سرعت اتفاق افتادن مراحل بالا را می‌سنجد. یعنی سرعت نمایش محتوا به بازدیدکننده سایت را می‌سنجد.
 
آموزش جی تی متریکس جدید
 
 
شاید بپرسید منظور از محتوا چیست؟ منظور از محتوا در واقع متون، تصاویر و ویدئوهایی است که در صفحه به کار می‌روند. سرعت بارگذاری محتوا ارتباط مستقیم با بارگذاری صفحه دارد. FCP هم مدت زمانی است، که از لحظه آغاز بارگذاری صفحه تا نمایش اولین محتوا در صفحه شما به طول می‌انجامد. هرچقدر مدت زمان FCP کمتر باشد، کاربر تجربه بهتری از صفحۀ شما خواهد داشت چرا که احساس می‌کند صفحه شما با سرعت بیشتری بارگذاری شده است و سریع‌تر به اطلاعاتی که به دنبال آنها بوده، دست پیدا کرده است.  
 
FCP
 
گوگل FCP مناسب را زیر 0.9 ثانیه اعلام کرده است. همانطور که در ویدیو مشاهده می‌کنید تمامی اعداد از این مقدار بالاتر هستند.
 

آموزش ابزار جی تی متریکس (GTmetrix)

FCP دقیقا چه چیزی را می‌سنجد؟ 

براساس اعلام گوگل، FCP مدت زمانی که طول می‌کشد تا مرورگر اولین محتوای DOM صفحه را نشان دهد، می‌سنجد. تصاویر، عناصر گرافیکی Canvas و عناصر SVG همگی محتوای DOM سایت شما هستند، اما FCP هر چیزی را که در iframe قرار بگیرد بررسی نمی‌کند.

 FCP برای سایت شما بسیار مهم است چرا که مستقیما با تجربه کاربر و دریافت او از عملکرد سایت شما ارتباط دارد. این زمان لحظه‌ای را نشان می‌دهد که کاربر محتوای قابل درکِ سایت شما را می‌بیند. یک FCP سریع، به کاربر نشان می‌دهد که هنگام بارگذاری صفحه اتفاقاتی در حال رخ دادن است و او به زودی به محتوای کل صفحه دست خواهد یافت، در حالیکه که FCP کند باعث می‌شود کاربر تصور کند صفحه در حال بارگذاری نیست یا بسیار کند است.
 
تصاویر، عناصر non-white و SVG های موجود در صفحه شما به عنوان محتوای DOM در نظر گرفته می‌شوند؛ هر چیزی که درون iframe باشد DOM نیست.
توضیحات دقیق‌تر در مورد DOM را می‌توانید در مقاله DOM چیست مطالعه نمایید.
 
 

FCP و تأثیرش بر امتیاز عملکرد سایت 

این معیار 15 درصد از امتیاز کلی عملکرد سایت را به خود اختصاص می‌دهد که نشان می‌دهد چقدر پراهمیت است. بهبود سرعت FCP می‌تواند تأثیر زیادی در سرعت بارگذاری کل صفحه، تجربه کاربر و عملکرد کلی سایت شما داشته باشد. 
 

زمانبندی FCP خوب و بد 

طبیعتا FCP زمان مشخصی دارد که بر اساس آن سایت‌ها را می‌سنجد و شما متوجه می‌شوید که آیا نیاز به اعمال تغییراتی در سایت دارید یا خیر. 
  •  FCP عالی که نیازی به اعمال هیچ تغییری در سایت نیست: 934 میلی‌ثانیه یا کمتر 
  •  FCP خوب که می‌تواند بهتر هم شود: بین 934 تا 1205 میلی‌ثانیه 
  •  FCP متوسط که باید با انجام تغییرات بهتر شود: بین 1205 تا 1600 میلی‌ثانیه 
  •  FCP بد که نیاز به تغییرات جدی دارد: بیشتر از 1600 میلی‌ثانیه 
 

چه عواملی باعث نمره ضعیف FCP می‌شوند؟

دلایل مختلفی وجود دارند که می‌توانند بر نمره FCP تأثیر بگذارد. برخی از این دلایل در زیر بیان شده‌اند:

 

بلاک شدن رندر اسکریپت‌ها و External Stylesheet

بلاک شدن رندر زمانی اتفاق میفتد که مشکلی در رندرینگ Document Object Model (DOM) ایجاد شود. مرورگر باید قبل از انجام هرگونه عملیات دیگری، این موانع کد را پردازش کند. اگرچه بسیاری از این موارد بسیار مهم هستند اما می‌توانید آنها را به تأخیر بیندازید تا امتیاز FCP را بهبود دهید.

در صورت عدم نیاز به ارائه فایل DOM و جهت افزایش تجربه کاربری، باید فایلهای جاوا اسکریپت را از هدر وبسایت به جای دیگری منتقل کنید یا اگر می‌خواهید سایت شما بهترین عملکرد را داشته باشد، می‌توانید منابع مسدود کننده رندر را به طور کامل از بین ببرید.

جاوا اسکریپت یکی از دلایل اصلی که کند شدن سرعت وبسایت است. در مقایسه با سایر منابع، جاوا اسکریپت منابع و زمان زیادی می‌طلبد. همچنین، فایل‌های جاوا اسکریپت بزرگ می‌توانند با کاهش عملکرد، مشکلات بیشتری ایجاد کنند.

 

امتیاز منفی FCP از طریق Text-Based Assets بزرگ

شما نمی‌توانید فایلهای مهم متنی مانند HTML و JavaScript را به طور کامل حذف کنید. تنها کاری که می‌توانید انجام دهید این است که همیشه آنها را برای ارتقاء عملکرد کاهش دهید. بهترین راه برای انجام این کار فشرده سازی این فایل‌هاست. راه دیگر حذف کاراکترهای نامربوط به همراه فواصل (Spaces) است. این کار یک فایل فشرده ایجاد می‌کند که فضای بسیار کمتری نسبت به فایل اصلی اشغال می‌کند.

 

چگونه می‌توان FCP را بهبود بخشید؟

تصاویر سنگین، اسلایدرهای بزرگ، فیلم‌ها، کتابخانه‌های سنگین و پیچیده جاوا اسکریپت و بسیاری از عناصر دیگر می‌توانند تأثیر منفی بر عملکرد وبسایت شما داشته باشند. فراموش نکنید که برای بهبود تجربه کاربری، به همۀ تصاویر، ویدئو‌ها و محتوای وبسایت خود نگاه کنید. 

پس از اینکه وبسایت خود را آزمایش کردید و می‌دانید که کدام محتوها را باید بهینه کنید، موارد زیر را انجام دهید:

 

1. ابتدا TTFB را کاهش دهید

برای کاهش زمان FCP، باید زمان رسیدن به اولین بایت (TTFB) را افزایش دهید. TTFB همچنین نشان دهنده زمانی است که سرور برای تحویل اولین بایت به مرورگر پس از درخواست کاربر اجارا می‌کند.

FCP بستگی زیادی به زمان TTFB دارد زیرا TTFB حرف اول را در کاهش این مهم می‌زند. زمان پاسخگویی TTFB یا سرور باید در کشوری که سایت در آن میزبانی شده است بین 0.1 تا 0.2 ثانیه و در سطح بین المللی 0.2 تا 0.5 ثانیه باشد. اگر TTFB شما بالاتر از این محدوده است، باید برای کاهش آن تلاش کنید.

 

از یک میزبان خوب DNS مانند Cloudflare استفاده کنید

اولین قدم داشتن یک میزبان خوب DNS است و ما از Cloudflare استفاده می‌کنیم زیرا معمولاً سریعترین میزبان DNS در جهان است. میزبانی DNS سرویسی است که مسئول ترجمه آدرس‌های وب به آدرس IP است. این بدان معناست که هر بار که آدرس را در نوار URL مرورگر خود تایپ می‌کنید، مرورگر ابتدا یک جستجوی DNS انجام می‌دهد که آدرس وب را به آدرس IP تبدیل می‌کند و با این کار سرور میزبان وبسایت را پیدا می‌کند.

 

از Page Caching و Edge Caching استفاده کنید

ویژگی مهم بعدی که وبسایت شما باید داشته باشد، Caching Page نام دارد. صفحات وبسایت فایل‌های HTML هستند که هنگام بازدید در اشکال مختلف محتوایی کاربران نمایش داده می‌شوند.

این امر TTFB را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد زیرا صفحات از پیش ساخته شده‌اند. بدون کَشینگ صفحه در هر بازدید، میزبانی وب باید جستجوهای پایگاه داده و پردازش PHP را از ابتدا انجام دهد که معمولاً برای 1 تا 3 ثانیه و حتی بیشتر طول می‌کشد.

افزونه‌ای که معمولاً برای خدمات کش در سایت‌های وردپرس توصیه می‌کنیم WP Rocket است. سطح دیگری از کشینگ صفحات وجود دارد که Edge Caching نام دارد. این ویژگی کل صفحات HTML را در در سرورهای Cloudflare’s Edge Nodes  در سراسر جهان ذخیره می‌کند، بنابراین هنگامی که یک بازدید کننده درخواست باز کردن صفحه را می‌کند، از نزدیکترین سرور جغرافیایی به او سرویس داده می‌شود. این مشابه کشینگ صفحه است با این تفاوت که فایل HTML از پیش ساخته شده در زیرساخت Cloudflare و نزدیک به بازدیدکننده قرار دارد.

 

2. بارگذاری با تأخیر در لوگو را غیرفعال کنید

در بیشتر موارد، لوگو اولین عنصری است که در صفحه ظاهر می‌شود، بنابراین در اینجا چند تکنیک ساده وجود دارد که بارگذاری آن را سرعت می‌بخشد.

 

بارگذاری با تأخیر چیست؟

بارگذاری با تأخیر (Lazy Loading) یک تکنیک بهینه سازی سرعت است که بارگذاری برخی از تصاویر را به تعویق میندازد تا زمانی که کاربر به نقطه‌ای از صفحه که در آن تصاویر ظاهر می‌شوند، حرکت کند. این بدان معناست که تگ‌های بارگذاری با تأخیر به همۀ تصاویر موجود در صفحه اختصاص داده می‌شود، از جمله تصاویر بالای وبسایت که سریعاً به کاربر نمایش داده می‌شود.

بارگذاری با تأخیر مسئله‌ای را ایجاد می‌کند که در آن تصاویر بالای صفحه باید منتظر بمانند تا کتابخانه جاوا اسکریپت قبل از بارگذاری تصاویر اجرا شود. اساساً کتابخانه جاوا اسکریپت بارگذاری با تأخیر را به Rendering Blocking تبدیل می‌کند.

غیرفعال کردن بارگذاری با تأخیر بر روی نام فایل لوگو راهی آسان برای رفع این مشکل است. به خاطر داشته باشید که گاهی لوگوهای مختلف در دستگاه‌های گوناگون نمایش داده می‌شود، بنابراین ممکن است مجبور شوید بارگذاری با تأخیر در چندین نام فایل را غیرفعال کنید.

 

نحوه غیرفعال کردن بارگذاری با تأخیر لوگو چگونه است؟

در صورتی که از افزونه‌ای مانند WP Rocket یا Autoptimize استفاده می‌کنید، این فرآیند بسیار آسان خواهد بود. تصویر را باز کنید یا آدرس اینترنتی را کپی کنید، آن را در ابزار قرار دهید و تنظیماتی را انتخاب کنید که بارگذاری با تأخیر این تصویر خاص را حذف کند، این عمل به تنهایی می‌تواند اولین عنصر محتوایی را به زیر یک ثانیه کاهش دهد.

یک گام دیگر نیز وجود دارد که می‌توانید انجام دهید و آن به عنوان دستورالعمل Preload نامیده می‌شود. راهنمای Preload قطعه‌ای از کد HTML است که در قسمت سربرگ سایت قرار می‌گیرد تا به مرورگر بگوید ترتیب بارگذاری پیش فرض پرونده‌ها را در صفحه بازنویسی کند. با پیاده سازی یک تگ Preload که حاوی لوگو است، به مرورگر دستور می‌دهید تا لوگو را زودتر از حالت عادی بارگذاری کند، بنابراین FCP را حتی بیشتر بهبود خواهید بخشید.

 

3. بهینه سازی‌های دیگری که کاهش FCP کمک می‌کنند

در زیر به برخی از بهینه سازی‌های مؤثر اشاره می‌کنیم:

 

تصویر لوگو را فشرده کنید

همیشه مطمئن شوید که لوگو را از طریق نوعی فشرده سازی اجرا می‌کنید تا اندازه فایل آن تا حد ممکن کوچک باشد و ابعاد را طوری تنظیم کنید که اندازه متناسب با محل قرارگیری آن روی صفحه ایجاد شود. معمولاً اندازه یک لوگو در حدود 5 تا 10 کیلوبایت است اما در برخی موارد می‌تواند بسیار بزرگتر باشد. ما حتی لوگوهایی به عرض 500 تا 1000 پیکسل دیده‌ایم که حجم آنها 100 تا 300 کیلوبایت (0.1-0.3 مگابایت) است. عرض اکثر لوگوها معمولاً حدود 100 یا 200 پیکسل است.

رفع خطاهای 404 مهم است

اطمینان از عدم وجود خطای 404 در صفحه نیز می‌تواند به کاهش FCP کمک کند. هنگامی که یک مرورگر با خطای 404 مواجه می‌شود، مانند پرونده‌ای که بارگیری نمی‌شود یا وجود ندارد، باعث ایجاد تأخیر در ارائه صفحه می‌شود. جی تی متریکس به شما کمک می‌کند هر  خطای 404 را تشخیص دهید اما به طور کلی، مهم است کلیه خطاهای 404 را رفع کنید تا تجربه کاربری بدی رخ ندهد.

 

4. منابع Render-Blocking را از بین ببرید

هر بار که مرورگر صفحه ای را بارگذاری می کند ، کد HTML صفحه به صورت خط به خط تجزیه می شود. با انجام این کار، ممکن است با اسکریپت ها و برچسب های مختلفی روبرو شود، قبل از انتقال به بقیه کد HTML باید آنها را download و بعد parsed و سپس execute یا اجرا کند. و به این منابع در واقع منابع مسدود کننده  (render blocking resource) گفته می شود.
منابع مسدود کننده می تواند به این معنی باشد که بازدید کننده شما قبل از مشاهده هر چیز معنی دار در صفحه شما (مانند یک صفحه خالی) مدت زیادی منتظر می ماند.
این به بازدیدکنندگان این تصور را می دهد که بارگیری صفحه بسیار طولانی است و باعث می شود کاربر صفحه را مجدد رفرش کند، دکمه برگشت را فشار دهند یا به طور کامل خارج می شوند.
اسکریپت هایی که در ابتدای صفحه قرار می گیرند باید deffer شوند یا به طور کلی حذف شوند، زیرا بازدیدکنندگان هرچه سریعتر چیزی را در صفحه شما ببینند، درک بهتری از صفحه شما خواهند داشت. 
 
 

در این قسمت از ویدیوی آموزشی جی تی متریکس به بررسی TTFB، FP، FCP و مقادیر زمانی Backend، Redirect  و Connect اختصاص داده شده است. این قسمت بر روی سایت‌های مربوط به صنعت مد و پوشاک مثل شیکسون، دیجی استایل، بانی مد، مدیسه و تگ موند تمرکز داشته و آنها را مورد تحلیل و بررسی قرار گرفتند.

برای مشاهده تجزیه و تحلیل سایت‌های ذکر شده به ویدیوی این قسمت (قسمت 3 آموزش جی تی متریکس) مراجعه نمایید.

 

چطور FCP سایتمان را تشخیص دهیم؟

برای اندازه گیری FCP و داشتن تصور کلی از وضعیت و عملکرد وبسایت، از جی تی متریکس استفاده کنید. اطلاعات مورد نیاز شبیه به تصویر زیر هستند. 

 

fcp در gtmetrix

 

تصویر بالا از جی تی متریکس گرفته شده است و برگه‌های زیادی با داده‌های مختلف نشان می‌دهد. قسمت Summary اطلاعاتی خوبی را در مورد FCP و سایر معیارهای مهم ارائه می‌دهد که به شرح زیر هستند:

 

تفاوت بین FCP و LCP چیست؟

LCP زمان مورد نیاز برای بارگذاری بزرگ‌ترین عنصر محتوا در یک وبسایت را اندازه گیری می‌کند. بیشتر اوقات، بزرگ‌ترین عنصر یک وبسایت، یک تصویر یا یک ویدیو یا یک متن با فونت بزرگ است. منظور از بزرگترین عنصر صفحه از لحاظ حجم نیست بلکه منظور ابعاد بصری آن می باشد. توصیه می‌کنیم با حل LCP  و بهینه سازی همه مطالب بصری وبسایت خود شروع کنید و سایر معیارهای مهمی که باید از نظر عملکرد وب در نظر بگیرید را در مراحل بعد انجام دهید.

 

چرا FCP مهم است؟

بارگذاری صفحه را نمی‌توان در یک زمان واحدی خلاصه کرد. چند چیز در طول بارگذاری صفحه وجود دارند که می‌توانند باعث شوند تا کاربر یک صفحه را سریع یا کند تجربه کند. به عنوان مثال، می‌توانید زمان دریافت html توسط مرورگرها یا بارگیری کل صفحه را اندازه گیری کنید اما این مورد همیشه تأثیر خوبی ایجاد نمی‌کند. 

هنگامی که اولین html دریافت شد، هنوز هیچ چیز از صفحه نمایش داده نمی‌شود اما منتظر ماندن کاربر برای لود کامل صفحه، اصلاْ خوب نیست! به همین دلیل است که FCP یک ابزار اندازه گیری مفیدی است که تجربه کاربر را بررسی می‌کند. FCP یک نقطه اندازه گیری استاندارد برای به دست آوردن تصویر بهتر از سرعت صفحه ارائه می‌دهد. 

برای نمایش اولین متن یا تصویر باید موارد مهم در نظر گرفته شوند. html و منابع مسدود کننده مانند JavaScript و CSS باید بارگیری و اجرا شوند. فقط در این صورت است که مرورگر می‌تواند اولین محتوا را نشان دهد. بنابراین، اولین عنصر محتوایی یک معیار اندازه گیری عالی است که می‌توان از آن برای بررسی سرعت وبسایت و افزایش تجربه کاربری استفاده کرد.

 

کلام آخر

FCP یکی از معیارهایی است که باید برای بهبود سرعت و افزایش تجربه کاربری آن را انجام دهید. این مهم 15 درصد از نمره کل وبسایت را به خود اختصاص داده است امامعیارهای دیگری وجود دارند که تأثیر بیشتری را روی کاربران می‌گذارند. عملکرد وب راهی برای فراخوانی همۀ عناصر و معیارهایی است که باید برای بهبود ساختار وبسایت خود، آن را دنبال کنید. از راهکارهای بالا برای کاهش FCP استفاده کنید تا بتوانید کاربران کم حوصله امروزی را سَر حال بیاورید.

 

 
 
قسمت بعد TTI چیست: 
 
آموزش جی تی متریکس | قسمت 4- TTI چیست؟
 
 
 

 

 

پست های مشابه

روش های افزایش بک لینک های طبیعی

24

آبان